Thursday, July 9, 2009

Op naar het vertrek!

Inmiddels zijn we een week verder en ben ik blij dat ik eindelijk alles op een rijtje heb.
Nadat ik mijn vorige bericht gepost had bedacht ik me namelijk ineens dat er nog een optie was. Aangezien ik nog geen 30 ben en ik al wel een Working Hliday Visum heb gehad voor Australie, maar niet voor Nieuw Zeeland, bedacht ik me dat een Working Holiday Visum voor Nieuw Zeeland ook nog een optie is om een jaar door te brengen. Eerst heb ik dus de overheid van Nieuw Zeeland gemaild, omdat in hun informatie niet helemaal duidelijk stond vermeld of ik hiervoor nog in aanmerking kwam, omdat ik al wel een Working Holiday Visum voor Australie heb gehad. Dit was echter geen probleem, ik kan er nog gewoon 1 aanvragen voor Nieuw Zeeland. Toen rees echter de vraag, of dit niet in de weg zou komen te staan voor mijn visum aanvraag voor Australie, waardoor ik voor de zekerheid het DIAC maar even heb gemaild. Vanochtend kreeg ik het volgende antwoord terug:
If you have lodged an application for a General Skilled Migration visa you can also apply for, and be granted, any other type of temporary visa for any other country. This will not affect your General Skilled Migration visa application if you meet the requirements.
Dit betekend dus dat ik gewoon een Working Holiday Visum aan kan vragen.
Met een Working Holiday Visum voor Nieuw Zeeland heb ik het recht om een jaar te wonen (reizen) en werken in Nieuw Zeeland. Mocht ik hiervan 3 maanden in de agrarische sector hebben gewerkt kan ik het visum nog eens met 3 maanden verlengen! Mocht mijn visum dan nog niet toegewezen zijn kan ik nog een half jaar op een touristen visum in Australie gaan WWOOF'en (Willing Working On Organic Farms, waarbij je werkt tegen kost en inwoning en niet betaald krijgt). Dit betekend dat ik t/m Eind Juli of eind Oktober 2011 (ligt eraan of ik mijn Nieuw Zeeland visum 3 maanden verleng) uiterlijk Australie zou moeten verlaten. Aangezien ik dan al ruim 3 jaar wacht op mijn visum reken ik er eigenlijk een beetje op tegen die tijd het visum wel te hebben.
Op dit moment is dit voor mij dus een erg goede optie. Het betekend dat ik eind Januari kan vertrekken (jaja het wordt steeds eerder, maar ik merk dat ik het op mijn werk niet meer zo naar mijn zin heb en ook wel graag gewoon wil vertrekken) en dan ik de tussenliggende periode in Nieuw Zeeland gewoon kan werken, waardoor ik niet alleen geld verlies.
Bij deze is dus eigenlijk mijn beslissing wel genomen en ik ben erg blij dat deze mogelijkheid zich voor heeft gedaan. Nieuw Zeeland is absoluut een mooi land om een tijdje door te brengen en wellicht bezoek ik in de tijd dat ik daar ben Australie nog even. Letterlijk lijkt de droom die al zolang speelt dan ook dichterbij te komen (Australie ligt er immers niet zover vanaf).
Voor iedereen in mijn omgeving is dit ook een positieve stap; Als ik eenmaal een jaar in Nieuw Zeeland heb gewoont, is Australie helemaal zo ver niet meer...
Omdat Nieuw Zeeland niet zover van Australie afligt, is mijn plan ook om gelijk door te gaan vanuit Nieuw Zeeland naar Australie. Hierdoor voelt het toch alsof ik in Januari eigenlijk al ga emigreren!

1 comment:

Chantal said...

Geweldig dat je zulke belangrijke beslissingen durft te nemen! Mocht je voordat je naar NZ gaat eerst Melbourne willen checken, je blijft welkom hoor!

Succes met het uitzoeken en ach misschien krijg je nog op tijd dat verlossende mailtje.....

Groetjes Chantal