Tuesday, August 11, 2009

Nog eentje dan...

Als je een droom waar wilt maken en het loopt niet helemaal zoals je zou willen, is het in ieder geval belangrijk dat je er alles aan gedaan hebt om het te laten slagen.
Op het Xpdite forum (Australie emigratie forum) hoorde ik laatst dat er mensen waren die niet op de "demand list" van Western Australia stonden, maar wel een off list State Sponsorship hebben weten te bemachtigen. Elke staat mag namelijk per jaar 500 mensen een State Sponsorship aanbieden, waarvan het beroep niet op de "in demand list" van deze betreffende staat staat. Helaas hebben een aantal Staten (waaronder Victoria) besloten deze 500 plaatsen toch nog steeds (extra) te vergeven aan mensen waarvan het beroep op de "demand list" staat, waardoor ik deze optie in Victoria niet kan proberen. Nu moet je wel aantonen dat je onmisbaar bent voor deze staat en aangeven waarom je hierheen wilt verhuizen. Na lang nadenken heb ik toch maar besloten om een off list State Sponsorship aan te vragen voor Western Australia. Ik acht de kans dat deze wordt toegekend erg klein, daar er niet eens zoveel vacatures te vinden waren voor iemand met een Welfare Work achtergrond, maar wie niet waagt wint zeker niet. En uiteindelijk heb ik toch het een en ander aan vacaturs bij elkaar weten te vinden en ook aangegeven dat ik eerder al zo goed als een baan had in Perth (in 2007 weliswaar, maar deze functie bestaat nog steeds en hier zoeken ze eigenlijk altijd mensen voor, ook nu nog).
Daarnaast twijfel ik ook wel een beetje tussen West Australie (Perth) en Victoria (Melbourne), waardoor ik niet meer zeker weet waar ik het liefst zou willen wonen. Zo vind ik Perth gewoon een geweldige stad, waar ik me goed thuisvoel met een heerlijk klimaat. van Melbourne vind ik de stad minder, maar doordat het de culturele stad van Australie is, heeft Melbourne voor mij een stuk meer te bieden op het gebied van theater (zowel cursussen als bekijken).
Met een State Sponsorship van Western Australia zit ik voor 2 jaar aan Perth/ West Australie vast, als ik wacht tot mijn skilled independent goed gekeurd wordt, kan ik gaan en staan waar ik wil. Het probleem is echter dat er totaal niet in te schatten is hoelang de aanvraag voor mijn Skilled Independent nog gaat duren. Dit kan goed nog meer dan een jaar duren. Als ik nou zeker wist dat deze in de eerste helft van volgend jaar wordt afgegeven dan zou ik niet twijfelen en gewoon gaan voor mijn Skilled Independent. Echter is het niet te zeggen hoelang dit nog gaat duren. En dus heb ik voor de zekerheid maar een, gratis, Sponsorship aangevraagd bij de overheid van West Australie. De behandeling voor een State Sponsorship gaan namelijk voor en verlopen heel wat sneller dan de behandelingen voor een Skilled Independent. In de tussentijd ga ik hard nadenken of ik mijn visum aanvraag ga veranderen, mocht het onverhoopt zo zijn dat ik toch een State Sponsorship krijg toegewezen. Maar nogmaals, ga ik er niet vanuit dat dit het geval is en waarschijnlijk maak ik me dus zorgen om niks en moet ik gewoon wachten totdat mijn Skilled Independent aanvraag aan de beurt is, hoelang dit ook nog gaat duren. Dit is echter het laatste, allerlaatste wat ik eraan kan doen om mijn aanvraag te versnellen. Achteraf wil je toch graag alles aangepakt hebben, nietwaar!

1 comment:

Anonymous said...

Hee Femke,

Je kan geen rust vinden he? Het blijft je bezig houden. Ik hoop voor jou dat je snel duidelijk hebt zodat je dan je rust kan vinden.

En als je alles gewoon even zat bent.......dan weet je me te vinden!

Groetjes Astrid